Det vackraste....

Just hemkommen från en promenad längs med havet. Finns det något som smeker själen som havets brus? Den milsvida sikten med bara solens strålar som bländar? Doften av ett småbusigt hav som böljar friskt? Detta kommer jag alltid att älska oavsett var jag befinner mig.
Liksom böljande fält, lummiga skogar och grönkläddar kullar. För mig är naturens styrka, skönhet och storhet det som överskuggar allt. Jag finner oftast mina svar efter vandringar i naturen.
Fjärilens lätta vingslag, bofinkens vackra sång, harens vimsiga skuttande och älgens majestätiska gång. Blommans små kronblad, pistiller och stånadre. Olika skapade för att locka olika insekter. Färgrikt eller färglöst ändå fascinerande. Trädens bladkronor som vajar i vinden. Otroligt att de kan stå kvar dag efter dag. År ut och år in i flera hundra år. Trots orkanvindar, snöoväder eller osannolikt sträng kyla. Det är magiskt.
Hoppas att du som läser detta också delar min uppskattning av naturen...


Vi testar inför vallskörden

Idag har det varit full rulle. Brian har testat vår nyinköpta inplastare  för stora rundbalar. Den fungerade utmärkt. Låter bra inför årets vallskörd. Vi funderar också på veden och hur vi ska försälja den. Roligt med marknadsföring men inte så lätt alltid.
Här i Skåne har mäklaren haft en visning. Roligt för varje visning som är. Fast det gäller att hålla ordning och plocka undan. Det upptäcktes ett rör som droppade. Har aldrig varken sett eller hört det. Jakt på rörmockare startade. Ringde gammal kontakt men han ville inte köra så långt som ner till Södra Åby. Nåja inne i Trelleborg fanns en firma som ville hjälpa till. De skall komma i morgon. Jag hade glömt att jag har flera körningar för Erica så måste kanske skjuta upp till torsdag,
Vidare var Carl på akuten med sin stortå. Han var rädd att han fått en spricka eller möjligen fraktur efter ett tokigt skott i matchen igår i Kalmar. Det visade sig att så var inte fallet. Det firade vi med att köpa Princesstårta.


Celebert besök


När Brian efter besök hos grannen (för att titta på fotboll på TV) kom hem i går kväll fick han sig en funderare. Var det hästarna som gått genom trådarna eller vad var det som stod på andra sidan? Jo en älgko som lugnt gick och betade. Här några bilder av mindre god kvalitet men dock. Även i morse gick hon lugnt kvar. Kanske trivsamt med sällskap av islänningarna.
Familjen är samlad

I går eftermiddag kom Brian hem till oss i Skåne. Det närmar sig med stormsteg. Vår försäljning alltså. Många saker jag vill hinna göra. Får se hur mycket som kan hinnas med. I morgon fredag 22 maj fyller Erica 18 år. Det blir ett litet firande eftersom hon tar studenten om någon vecka och då blir det desto större kalas. Här nere har vi härliga försommardagar. Lagom varmt, rapsfält som blommar och lyser upp i det gröna landskapet. Var tidigt uppe i morse. Innan alla andra vaknat. Innan bilar, traktorer och last bilar dundrar fram. Då är det stilla och luften är så klar. Andetagen känns ända ner i stortån. Det är vidunderligt vacker. En gåva att få vakna till en morgon som denna.
Kan rapportera från andboet att fru Gräsand och eventuella ällingar (ungar) nu har flyttat till en mer flytande tillvaro. Andhonan vars ägg blev uppätna av katten bor fortfarande kvar i buxbomshäcken. Tror inte att det blir någon avkomma. Hon ses ute och spankulera både nu och då.

Vildsvin, ärter och fotboll

På Orkesta-Lundby har det hänt en del sen sist jag skrev. Brian har sått våra ärter med insådd av vallgräs. Han har skjutit vildsvin som bökar upp ärterna.
Och sist men inte minst har Brian kollat fotboll. Många viktiga matcher i de europeiska ligorna och i Lindholm med MOIF (Markim-Orkesta Idrotts Förening). Barca, Inter och Man. United heter vinnarna i de olika ligorna. MOIF vann dagens match med 7-0 enligt uppgift.
Dessvärre har jag inte fått några bilder från gården att lägga ut så en bild på maken!

Huset på nätet

Go´ kväll,
Nu ligger vårt hus i Skåne ute till försäljning. Ska bli spännande att se hur många som visat intresse. Finns det något intresse för bostäder eller finns det en rädsla för att det ska bli sämre tider?
Gå gärna in och kolla på länken nedan.

Huset på nätet

Före avresa till Studentbalen i Lund

Efter att ungdomarna hade druckit ur sina champagneglas och ätit upp sina snittar var det dags för fotografering i trädgården. Erica var glad och förväntasfull. De hade lagt ner så många tankar och mycket pengar inför kvällen att vi mammor var lika förväntasfulla.


Tankar kring ett bygge

När vi nu startar på Lundby känner vi att det behövs nya byggnader till våra verksamheter. En idé som Brian har är att bygga tak på befintlig gödselplatta. Den är strålande ända fram tills dess att vi planerar för tak. Ska det vara sadeltak, plant tak, anslutas till den gamla logen eller vara en enhet som står på egna ben så kallat? Och hur fungerar det med snö som faller mellan husen? Kommer där att bli så mycket snö att det kommer att trycka på befintliga väggar eller kommer vi att sakna snö framöver? Nåväl, jag hoppas att Brian ringer Bengan. Timmerman och erfaren som han är så kommer det säkert ett vettigt infall.

Den verksamhet som jag vill starta ligger lite nere just nu. Det blir för många saker att hålla igång samtidigt. Att det ligger nere betyder inte annat än att jag inte aktivt letar uppslag, kunder med mera. För övrigt snurrar det som vanligt uppe i hjärnkontoret. Känns som en härlig utmaning att kunna knyta ihop säcken.

Vår lilla valp har börjat löpa. Oj hur hormonerna far i den lilla kroppen. Nu är hon nästan 11 månader. Här en bild från i höstas när hon bara var 3-4 månader.


Idag har vi firat...

Vi har firat att Carl föddes den 9 maj 1989. Alltså blev han 20 år. Vi har haft fördrink för Ericas kompisar som tillsammans med henne skulle gå på studentbalen. Jag kan fira att det är lite mer än 20 år sedan jag senast rökte en cigarrett. Det har varit en fantastisk dag för mig som mamma. Att få bjuda sonen och sonens närmsta kompisar på lunch. Få höra deras retorik och ta del av deras glada skratt. Känna hans nyfikenhet över vilka mer som skulle komma. Antalet tallrikar var fler än de han bjudit! Att få dela hans glädje när han såg vem som kom. Också att få träffa Ericas vänner lite mer nära. Få hinna byta några ord med dem och framförallt få njuta av deras ungdom och förväntan inför kvällen. De var så vackra och rara mot varandra. Roligt hade de för när skumpan rann  på golvet, flickorna fick fläckar på sina klänningar och glas gick i kras, då hördes glada skratt. Underbart. Dagen till ära har solen värmt oss och ljumma vindar svalkat när det behövts. Naturen är som allra skirast. Fruktträden blommar och rabatterna prunkar av allehanda lökväxter. Återigen mitt favoritord. VIDUNDERLIGT. Här får ni njuta av en bild på Grålleföraren!

Vi städar och fejar

Tänk så fint det är när grusgångångar och gårdsplaner är krattade. Härligt med vår trotjänare "Grålle". Han gör fortfarnade nytta. Ser från mitt fönster den skira grönskan och det oklippta gräset. När nu regnet kommit har också gräset börjat växa i rekordfart. Hoppas det blir uppehåll någon gång under dagen. Det förhöjer prydligheten ytterligare.
Bakom staketet på bilden döljer sig den pyttelilla dammen. Trädet som står i ensamt majestät är ett valnötsträd. Underbara nötter som vi slåss med svartfåglarna om på hösten. Det bland annat lär jag sakna uppe i Samojedien (Lantmästarnamn på delar av Sverige som inte är Skåne!).


På Orkesta-Lundby söker sig hästarna i lösdriften till myggfångaren även om det i nuläget varit ett fåtal i fångstfällan. I dag ska Brian starta upp gödselspridaren. Flera års gödsel ligger i limpor och väntar på att köras ut. Sen ska vi fröa in nya vallar. Ska också så en del ärt. Ska bli spännande se om det går att odla överhuvudtaget med tanke på alla vildsvin. När jag är ute och går i skogen ser man deras framfart mest överallt. Undrar just hur många de är och om de tänkt bosätta sig permanent.

Katten åt upp ankans ägg i går kväll

Jo det är sant. Någon av byns katter var här i går kväll och åt upp ankans ägg. I flera timmar låg hon i vår pyttelilla damm och snattrade. Oj oj oj. I dag är det hela glömt och hon och hennes make (anddrake) (De lever med samma and hela livet) har ägnat dagen åt att njuta av varandra. kanske läggs det nya befruktade ägg inom snar framtid. Vet inte missade den lektionen i biologin.
I morse kom ett mail från Polen via Brian via internet och webben. Fantastiskt med nätet. Via internet hade en av våra säsongsanställda ungdomar från JUFs förmedling hittat vår hemsida och därmed oss. Härligt med hälsningar från dessa underbara ungdomar som varit en del av vårt liv.
För övrigt är det fotboll, städning, röjning, promenader med Skrållan, fix inför Carls 20 års lunch, Ericas champagnefördrink inför balen och sist men inte minst förberdelse för försäljning och mäklarbesök på fredag.

Valborg och Första Maj

Vi hade en del att stöka med innan vi skulle börja resan hem till Södra Åby. Våra kunder hade önskemål om småbalar för avhämtning när Brian är hemma och hälsar på. Det går så bra att pressa och plasta in småbalarna med hösilage. Vi fick ett litet driftsstopp vilket man säkert ska förvänta sig när maskinerna har några år på nacken. Vad värre var var att den självöppnande grinden hade gått sönder. Men tack vare att öppningsmekanismen bygger på en gammal vindrutetorkarmotor från en Volvo Duett gick det att laga. Tänk om det varit digitalt och elektroniskt... Något försenad avresa men än ingen "ko på isen". Vi hann inom svärföräldrarna för att kolla in deras boende i Vallentuna Centrum. Ljus och luftig lägenhet med en trevlig balkong med kvällssol.
Närmar oss Stockholm och då går det upp för oss att Valborgsmässoafton naturligtvis är en helg när vi förflyttar oss. Till landet, vänner och små minisemestrar. Alltså långsamt fram de första 8 milen. Sen stor poliskontroll i Sörmland. Vilken fick oss att dra ner på farten. När vi kom till Markaryd och avfarten till Hässleholm konfererade vi med Thomas om vilken väg som går snabbast. Motorväg till Lund eller den många gånger vackrare vägen ner över Hässleholm. Thomas rekommenderade motorväg men sa också att Hässleholmsvägen var 5 mil närmre. Sagt och gjort. Vi svängde av bara för att ganska snart hamna bakom  en husvagn... I Bjärnum beslöt vi att köra över Röke och Västra Torup. Och nu snackar vi om fantatisk väg i en förtrollande natur. Bara för att återigen få bekräftat att genväg är senväg...
En timme försenade anlände vi till Åkesholm. Kvällen var mysig tillsammans med deras glada grannar. När man har trevligt blir det svårt att bryta upp i vettig tid.
Så igår förmiddag var vi hemma i Skåne igen. Rapsen har börjat blomma, det blir intensivare i färg och doft för varje dag. Här hemma var gräsmattorna nyklippta. Körsbärsträden blommar för fullt och även mina utekrukor för omväxlings skull.
I dag blir det fix  på tomt och i huset inför försäljningen.

RSS 2.0