Vårt kök är gult

Förra veckan ägnade jag åt att måla i vårt kök. Det var ett typsiskt 70-tals kök. Panel både på väggar och i tak. Luckorna var från början bruna. Så murrigt det var. När vi flyttade hit första gången kämpade Brian och jag med att lista alla luckorna. Därefter tog Brian och sprutmålade dem. Då var det ett lyft. I förra veckan började jag att måla taket vitt och senare väggarna i min favoritgula färg. Nu skiner solen även i norr! Eftersom vi haft gäster sen i torsdags hann jag inte klart. Det får bli i veckan. Även golvet ska fräschas upp. Om det ligger brädor under den fantastiska grå plastmattan kommer det att målas rutigt. Ni vet färgen som tomtenissarna har ...

I torsdags kom Skånevänner för att hälsa på. En gymnasiekompis och hennes man. Vi har haft flera trevliga dagar med flera vänner som vi ätit middagar med och allmänt förnöjt oss. I fredags var vi uppe i Roslagen ute på Väddö. Där besökte vi Väddö Gårdsmejeri. Wow vilka ostar och vilken vacker lokal. Självklart lite ostshopping. Därifrån fortsatte vi till Grisslehamn i hopp om att kunna få njuta en lunch med utsikt över havet. Tji bananer. Lunch intogs i stället på en grekisk krog.
Vi åt en ljuvlig Biffteka (vet inte hur det stavas men det var köttfärsbiffar) med generös värd.
På lördagen besökte vi getmejeriet i vårt grannskap. Alla blev vi mäkta imponerade av vilken god ost man kan ysta fram ur getmjölken. Ingen getsmak här inte.
När vi kom hem tog vi korgen och gick ut för att grilla hamburgare i skogen. Vi hade tur med vädret och njöt i massor. Återigen fick Skräddartorp stå värd. Funderar över att erbjuda skolorna i Vallentuna att få besöka platsen och forska kring hur det var att leva där för drygt hundra år sedan.


Nu är hösten här

Det är flera veckor sedan jag uppdaterade sidan. Ibland tappas inspiration och ibland är det för mycket på gång. Sen sist har jag hunnit vara en vända ner till Skåne. Lika ljuvligt som vanligt. Där var det fortfarande rester av sommar. Promenad vid havet tillsammans med sonen och Skrållan.
Alltid lika trevligt när man får tillfälle att vara med ungdomarna på tu man hand. Även Skrållan gillar när hon får vara med sina "valpkompisar" (ungdomarna). Under dagarna i Skåne fick vi möblerat om i huset. Det blev så mysigt med TV-rum där vi tidigare hade matsal. Likaså blev matsalen fantastisk i gamla TV-rummet. Skulle säkerligen ha möblerat så från början. Fast vad gör väl det. Förutom att sonen har färre kvadratmeter att värma upp!

Strax före Skåneresan fick vi besök av syster och man. Verkligen ett par trevliga dagar. Syster, dotter och jag var ute i skogen nästan en hel dag. Först plockade vi lingon. Sen strövade vi genom skogen på jakt efter svamp och blåbär. Fann lite av varje. Vid lunchtid sammanstrålade vi med våra män och intog en grillad, ett glas öl eller vin och en god bit ost. Återigen fick marken kring det gamla Skräddartorp vara vår värd. Efter lunch försvann våra makar som en avlöning hem till TVn och fotboll.

I förra veckan var det stora samtalsämnet årets älgjakt. Vi var ute och fixade till de olika passen. Någon ny bräda här och nytt vindskydd där. Vi hade fantastiska dagar i skogen. Solen sken och skogen visade sig från sin allra vackraste sida. En del svamp men de flesta var för gamla.
De, våra vänner som jagade hade fantastiska dagar. Såg älgar vid varje jakttillfälle. Någon eller möjligen några hade möjlighet att avfyra bössan men valde av olika anledningar att låta bli. Älg sköts på tredje dagen av granne i jaktlaget. En kviga som Skrållan fick hjälpa skytten att hitta. Snacka om att hon blev stolt och väldigt kaxig.
I helgen blir det femtioårskalas hos goda vänner. Ska bli riktigt kul.


RSS 2.0