Överraskning

I går fick jag en verklig överraskning. De ringde från blomsteraffären i Vallentuna och sa att de hade en bukett till mig som de skulle köra ut. Oj vad jag funderade över vem som ville kosta på blommor. Hade några på förslag men icke. Utan det var blommor från kära syster som bor allra längst bort. 
Även om det låter tjatigt måste jag få dela med mig av den glädje jag känner varje gång jag har förmånen av att åka skidor i härligt solsken på skön snö. Glädjen av att se Skrållan hur hon njuter av alla dofter och hur hon får möjlighet att springa riktigt fort. Kopplet till trots. I dag såg vi älgko och kalv som låg och lögade sig i solskenet i skogsbrynet. Ser också varje gång vi åker på vägen, spår av grävling. Tänk så lika de är björnens. Fast mycket mindre såklart. 


Vårt sovrum har fått tak

Idag kom Jonas och hans kompis Thomas för att hjälpa oss med sovrummet. Tänk så snabbt och lätt det går för duktiga yrkesmän. De har redan lösningar innan funderingar uppstår. Nåväl vi, Brian och jag, hade gjort ett bra jobb också även om det tar oändligt mycket längre tid för oss.


 
Att det kan vara så tungt att jobba med armarna över huvudet. Verkligen mjölksyra-träning. Fast vad fint det blir. Tanken är att taket ska vitlaseras. Här stilstudie på Brille och Thomas.
Här ser ni Jonas. En av få jag mött som verkligen är positiv i sitt sätt att se på saker och ting.

 


Vasaloppsöndag

I morse hade vi -20,1 grad. Är detta rimligt? Förvisso fick vi som gick upp med solen njuta av dess underbara strålar men men... Slänger en blick på TVn. Dessa utmanare som med nöje ger sig ut att åka 9 mil på skidor är fascinerande. Själv åkte jag tjejvasan för två år sedan. Det var däremot njutbart och roligt. För en inbiten skånska var det precis lagom långt.


I går hade vi en sån där strålande vårvinter dag.

Massor av värmande sol, en alldeles klarblå himmel och renaste vitaste snön. Erica och jag och Skrållan åkte en tur på skidorna. Verkligen härligt nu när det är skare med lite nysnö. Kan åka runt Tordan över Urbans och Ingvars åkrar i fullt solsken. Fick lite färg i nyllet.


Lunch blev det bortom Skräddartorp. Vi grillade hamburgare

och njöt ett glas rött tillsammans med Mia och Knut.
Det blev en tung promenad efter stora utfallsdiket. PLUMSA och gå på skare som inte höll fullt ut. Spåren såg ut som ett gäng fyllon...


RSS 2.0