Rena rama savannen

Vi höll på att justera bromsarna på transporten när vi blev varse stora djur på vallen i norr. För er som är bekanta med markerna menar jag Skräddarvreten eller Carolines pass.
Hämta kikare och kolla. Jodå. En gammal älgko som var alldeles vit om benen och gråvit i huvudet. Sen två fjorårskalvar med älgko och så en ensam kviga eller fjoling. Allt som allt fem stora djur som gick och smaskade.
Vi fortsatte med bromsar och maskintvätt och rengöring. Jag förberedde middagen (ugnstekt hel kyckling) och sen åkte vi ut för att kolla hur ogräsfloran ser ut. När vi så kom till Skräddarvreten var det dags igen med vilda djur. Denna gång en flock dovhjortar. En hornbärande hjort med hela sitt harem.

Tyvärr blir bildkvaliteten inte den bästa men med lite fantasi och god vilja kan ni säkert se de vackra djuren.


Sköna maj välkommen...

I går kväll var det Valborgsmässoafton. Vi hade grillkväll med våra vänner i stallet. Satt ute på verandan. Det regnade men parasollet höll oss skapligt torra. Varma filtar värmde så att vi kunde njuta av årets första grillning. Vi hade riktigt småmysigt.
Idag har vi regn i luften men varmt. Ska leverera balar och handla stängsel stolp.


Vad händer...

http://www.sydsvenskan.se/sverige/article861366/Hot-och-misshandel-mot-mjolkbonder.html


Kolla in länken ovan. Är det möjligt att skånska mjölkbönder kan ligga bakom ett sånt förfärligt agerande? Eller är det några förvirrade reaktionära gubbar som känner sig hotade av ett holländskt fruntimmer? Oavsett hopas jag att polisen gör sitt och att Skånemejerier ligger på så att problemet inte återkommer.

RSS 2.0