Nu är hösten här

Det är flera veckor sedan jag uppdaterade sidan. Ibland tappas inspiration och ibland är det för mycket på gång. Sen sist har jag hunnit vara en vända ner till Skåne. Lika ljuvligt som vanligt. Där var det fortfarande rester av sommar. Promenad vid havet tillsammans med sonen och Skrållan.
Alltid lika trevligt när man får tillfälle att vara med ungdomarna på tu man hand. Även Skrållan gillar när hon får vara med sina "valpkompisar" (ungdomarna). Under dagarna i Skåne fick vi möblerat om i huset. Det blev så mysigt med TV-rum där vi tidigare hade matsal. Likaså blev matsalen fantastisk i gamla TV-rummet. Skulle säkerligen ha möblerat så från början. Fast vad gör väl det. Förutom att sonen har färre kvadratmeter att värma upp!

Strax före Skåneresan fick vi besök av syster och man. Verkligen ett par trevliga dagar. Syster, dotter och jag var ute i skogen nästan en hel dag. Först plockade vi lingon. Sen strövade vi genom skogen på jakt efter svamp och blåbär. Fann lite av varje. Vid lunchtid sammanstrålade vi med våra män och intog en grillad, ett glas öl eller vin och en god bit ost. Återigen fick marken kring det gamla Skräddartorp vara vår värd. Efter lunch försvann våra makar som en avlöning hem till TVn och fotboll.

I förra veckan var det stora samtalsämnet årets älgjakt. Vi var ute och fixade till de olika passen. Någon ny bräda här och nytt vindskydd där. Vi hade fantastiska dagar i skogen. Solen sken och skogen visade sig från sin allra vackraste sida. En del svamp men de flesta var för gamla.
De, våra vänner som jagade hade fantastiska dagar. Såg älgar vid varje jakttillfälle. Någon eller möjligen några hade möjlighet att avfyra bössan men valde av olika anledningar att låta bli. Älg sköts på tredje dagen av granne i jaktlaget. En kviga som Skrållan fick hjälpa skytten att hitta. Snacka om att hon blev stolt och väldigt kaxig.
I helgen blir det femtioårskalas hos goda vänner. Ska bli riktigt kul.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0