Vårt kök är gult

Förra veckan ägnade jag åt att måla i vårt kök. Det var ett typsiskt 70-tals kök. Panel både på väggar och i tak. Luckorna var från början bruna. Så murrigt det var. När vi flyttade hit första gången kämpade Brian och jag med att lista alla luckorna. Därefter tog Brian och sprutmålade dem. Då var det ett lyft. I förra veckan började jag att måla taket vitt och senare väggarna i min favoritgula färg. Nu skiner solen även i norr! Eftersom vi haft gäster sen i torsdags hann jag inte klart. Det får bli i veckan. Även golvet ska fräschas upp. Om det ligger brädor under den fantastiska grå plastmattan kommer det att målas rutigt. Ni vet färgen som tomtenissarna har ...

I torsdags kom Skånevänner för att hälsa på. En gymnasiekompis och hennes man. Vi har haft flera trevliga dagar med flera vänner som vi ätit middagar med och allmänt förnöjt oss. I fredags var vi uppe i Roslagen ute på Väddö. Där besökte vi Väddö Gårdsmejeri. Wow vilka ostar och vilken vacker lokal. Självklart lite ostshopping. Därifrån fortsatte vi till Grisslehamn i hopp om att kunna få njuta en lunch med utsikt över havet. Tji bananer. Lunch intogs i stället på en grekisk krog.
Vi åt en ljuvlig Biffteka (vet inte hur det stavas men det var köttfärsbiffar) med generös värd.
På lördagen besökte vi getmejeriet i vårt grannskap. Alla blev vi mäkta imponerade av vilken god ost man kan ysta fram ur getmjölken. Ingen getsmak här inte.
När vi kom hem tog vi korgen och gick ut för att grilla hamburgare i skogen. Vi hade tur med vädret och njöt i massor. Återigen fick Skräddartorp stå värd. Funderar över att erbjuda skolorna i Vallentuna att få besöka platsen och forska kring hur det var att leva där för drygt hundra år sedan.


Kommentarer
Postat av: Lotta

vad fint med gult i köket!! Hur blev golvet? Lät spännande med rutig färg...!Kram

2009-10-29 @ 17:28:45
Postat av: Anonym

2009-10-29 @ 17:29:17
Postat av: christina

Kul med kommentarer. Köket kommer att lysa när vi är klara där.

2009-10-31 @ 19:46:24
URL: http://orkestalundby.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0