Full rulle på vallskörden

Nu har vi satt igång vallskörden. Det torkar osannolikt fort. Knappt att vi hinner slå och stränga innan det nästan är torrt som hö.
 När jag sitter i traktorn upplever jag många olika känslor. Dels en blomsterprakt i beteshagarna som är oemotståndlig. Där samsas brudbröd, smörblomma, näva, midsommarblomster och ja många fler. Vid tillfälle ska jag ta en paus och gå dit med kameran. Dels upplever jag många episoder med allehanda djur. Idag så jag en älgkalv som verkade vilsekommen. Dessvärre låg den död på åkern när vi kom tillbaks efter lunch. Undrar om kon är lite skadad i huvudet eller om kalven hade en defekt så att hon försköt den av den anledningen. Förra året hände samma sak vid ungefär samma tid. Det måste vara fel på kon är min konklusion.

I morgon ska hästsläpet lastas med allehanda loppisprylar. Ska bli kul se om något av allt det som har "flyttat ut" från oss kommer att finna nya hem.

Hästarna står mest och flåsar om dagarna. Det är ju stekhett och mängder av otrevliga insekter som retar dem hela tiden. Tur att vi bor högt så att det åtminstone fläktar lite.

Loppis i Kårstaby börjar på lördag.


Midsommardagen
I går midsommarafton. Strålande väder. Skönt att vi hann pressa och plasta de första storbalarna dagen före. Stressen la sig och jag kunde förbereda för midsommarfirandet. Vi skulle ha gäster som skulle åka med oss till Orkesta hembygdsgård för picniclunch och traditionellt firande. Jag gjorde Lottas goda paj utökad med soltorkade tomater och broccoli. Även enkel rabarberpaj till kaffet. Tänk att det alltid smakar så gott att äta ute. Vi stannade inte alltför länge utan for vidare för att visa vårt nya "projekt". På vägen hem stannade jag och plockade en underbar bukett med malva, brudbröd, prästkrage och rödklöver. Väl hemma njöt vi ett glas på altanen i solskenet och sen en kort tupplur.
Vi satt ute med goda vänner och åt vår egenodlade nypotatis med sill och allehanda tillbehör. Måltiden avslutades med en liter egna jordgubbar plus två liter inköpta. Det är belöningen av odlandet att få njuta alldeles ny potatis med endast ett tunt genomskinligt hinnliknande skal. Likaså solvarma jordgubbar direkt från landet.
Nästa år hoppas jag kunna ha både potatis och jordgubbar till självplock eller åtminstone till försäljning.
 


RSS 2.0