...och det bidde ett hus...Så här startade vårt projekt. Plockepinn och pussel i ett och samma utförande. Vilka bitar kan passa in var? Upp och ner, hela eller delar osv. Vi har spikat, sågat och skruvat för att slutligen kunna lägga på tak och måla.

Efter helgen hade vi lyckats spika igen alla  (de flesta i alla fall) "barfönster" och få väggarna intakta. Vi har haft en sagolik tur med vädret. Strålande sol och lugnt de dagar som vi lyfte upp takplåtarna. Igår kom det lite regn men torkade snabbt upp. Mest glädjande är nog att det har börjat blåsa nu efter att  taket kommit på plats.SIMS A LA BIM
Så här blev det.


I dag är det dags...Erica och hennes kompis Malin ska ut och resa. De har bokat enkel biljett till Malta och har sen för avsikt att försöka hitta jobb för att kunna resa vidare och kanske avsluta hela resan i Asien. Bara att planera och diskutera och fantisera är i sig en resa. Nu har vi lämnat dem på Arlanda. Iförda ryggsäckar med lagom packning.

Fick just nu SMS att de har landat på Malta. Vidare info kommer.

Vilken dag den 11 septemberBrian och jag kämpar på med vårt förråd. Blir jättebra. Känns dock som om vi borde få till bättre stabilitet. Förhoppningsvis blir taket klart i morgon. Sen kan det regna bäst det vill.
Åtminstone nästan. Vi vill ju gärna kunna köra hem våra storbalar från äkrarna.
I dag blev Skrållan överkörd. Jag såg allt. Det kändes som om hjärtat slets ut ur kroppen. Jag var övertygad om att hon vandrat vidare till de sälla jaktmarkerna. Just nu ser det ut som om hon haft änglavakt och bara är mörbultad. Hoppas innerligt att hon aldrig mer springr på, mot, efter och bakom fordon fler gånger. Jag blev alldeles chockad. Ska nu strax krypa ner och sova,


Lingon, lingon, tundra, tall

På Alnarp smädade vi skåningar samojederna med deras växtföljd som rubriken; Lingon, lingon,tundra, tall. Och tack för det. I år finns det i våra skogar fantastiskt med lingon. En fröjd för ögat. Tillsammans med ljung blir det verkligen en tillspetsad blandning av färger.Hästarna här på gården blir så härligt ompysslade. Stackars "Villan" som fått stå hela sommaren bara för att hon varit för förtjust i försommargrönskans späda och smakliga bete. Äntligen kan hon vänjas vid utevistelse och små små smakbitar av grönt.
När Kehlirs "gammelmatte" (Lena) var på kurs i somras uppstod kommunikationssvårigheter dem emellan. Resultatet blev tråkigt för båda. Lena fick högerfot i paket och Kehlir fick åka hem från kurs i förtid. Det bästa av allt; Bara glada miner...
 


Gudarnas hästar

I helgen var vi och tittade på tävlingar på Husbyön. Tova och Jennie hade anmält sig till olika tävlingar. Typ fyrgång, tölt och jag minns inte vad. De var jätteduktiga. En härlig upplevelse att se dessa omhuldade varelser i full fart. Manar och svansar som verkligen virvlar runt. Vilken kraft och utstrålning dessa kusar har.
Här hemma har vi haft stallmöte. Vi har för avsikt att förändra i rutinerna. Ville höra vad inackoderingarna hade för idéer och synpunkter på vårt förslag. Kändes positivt och bra. Nu jobbar vi vidare med att anlägga vår ovalbana så att de som är tävlingsinriktade kan få möjlighet att träna kurvtagningar!


Vi har ju en flock med pensionärer och ston. De har oftast pyjamasparty. Eftersom de är känsliga mot våra svidknott måste de ha heltäcke och rånarluva på dygnet om. Ser skojigt ut men är en befrielse för dem att slippa ohyran. Titti och Tobbes myggdödare har säkert bidragit till att de haft mindre besvär i sommar. De fyrbenta vännerna står ofta samlade runt "myggdödaren".


Den andra flocken består av valackar som är noga med rangen. De har hela tiden koll på vem som är var och gör vad.


Oj så många bollar som är i luften

Nu var det väldigt länge sen jag skrev på bloggen. Vi har haft fullt upp. Pressat hösilage och halm.


 


Lagat dörrar, grindstolpar och målat. Det är sannerligen fullt upp bara med att underhålla alla kåkar. Att sen utveckla gården och förbättra olika projekt är fantastiskt roligt. Jag somnar utan problem och sover gott hela natten tills Skrållan har önskemål om mat eller att få gå ut.Vi, Brian och jag har också hunnit med en sväng till Skåne. Gammal väninna fyllde år och hade underbart kalas. När vi var hemma passade vi på att bada och försökte få lite solbränna för att se fräscha ut inför partajet på kvällen.

Som du ser på bilden var vi ute i ogjort ärende. Dock kunde vi njuta av ett härligt bad i havet.
Likaså hann jag notera en solros som grott i sanden just vid havet. Den lyste som solen gjorde där bakom molnen.
RSS 2.0