Våren har kommit

Skrållan och jag har förmånen att få vandra i skog och mark nästan när helst andan faller på. Ibland blir det att vi promenerar och hämtar morgontidningen, ibland tar vi lite längre lunch för att kolla murkeltillgång eller hur det står till i blåsippsbacken. Ibland städar vi plast efter våra storbalar och passar då på att se hur långt ogräsen växt på vallarna.
Vad vi båda är bra på är att spana in våra vilda djur. Skrållan får dem i nosen med vindens fart emedan jag får nöja mig med min skarpsynthet.
Här följer några bilder från en av våra vandringar.
Att se när vattnet finner sin väg i dikena eller när det flyter stilla i en av skogens tjärnar. Det är rofyllt.

Nu snöar det igen

Visst blir det ljusare med snö men jag föredrar ljuset från solen eller möjligen månen. Nu har vi ju vår. I dag körde vi ut växtnäring på våra vallar. Så att våra kunder kan erbjudas ett bra och näringsriktigt foder även kommande säsong.
Hästarna här på gården njuter verkligen fullt ut. Ligger och slöar uppe på backarna i solskenet eller går och gnager av det späda gräset. De uppskattar verkligen lunchen med dess grova struktur. Kul att se att de även äter nyttigt och inte bara "godisgräs".
Letade som hastigast efter murklor strax före middagen. Såg inga men återigen förfärliga skador av vildsvinen. I morgon om vädret och kontorsjobbet medger blir det nässelplock. En riktigt god paj med nässlor och rökt lax. Kanske att det frestar?


En skön sommarbild hjälper till att hålla hoppet om ny sommar uppe....

Skrållan och jag på kvällspromenad

Dagen idag har varit oerhört ostrukturerad. Många tankar, lite fix, och så problem med vatten i vårt hus. Erica skulle på skiva och ville ha sina kläder till Vallentuna. alltså bara att packa ner för vidaretransport... När jag ändå var i byn passade jag på att handla mat till Skrållan och oss. I dag kom jag ihåg märgben. Köpte på ICA men till ockerpris. 39,90 kg för ben!!! Dock blev hunden överlycklig.
Efter middag och tvättnertagning från sträcket propsade lilla fröken på att vi skulle gå ut på kvällspromenad. Vi gick precis när solen dalat bakom trädtopparna, norrut på vallen. Till vår förtjusning fick vi se några vilda djur. Först två harar som satt och åt i godan ro. Dessvärre blev de störda av Skrållans förtjusta skall. Ni anar inte vad hon drog och skällde. En stund senare siktar jag siluetten av hjortdjur. Vi tar oss sakta närmre och blir varse en flock dovhjortar ca 10 djur och två älgar ytterligare en sträcka bort. Ko med fjolårs kalv. Svårt att se när ljuset avtar och de nästan slukas upp av dunklet i från skogen. Väl hemma då är det beckmörkt. Hoppas att det fina vädret håller i sig i morgon också.

Vårtecken

Tack för att det finns dagar som denna. Solen glimmar till emellanåt och vårtecknen frodas i skog och mark. Begav mig ut med Skrållan och kamera för att fota för att kunna delge mina läsare. Vid första bilden tog batterierna slut. Det gjorde dock inte vårtecknen. Skrållan fann ett fällhorn i skogen som vi släpade hem. En älgtjur som delade med sig av sin krona. Hunden är jättenöjd. När solen lyser genom ungskogen mot marken reflekterar mossan en nästan smaragdgrön färg. Ser inbjudande ut att bara lägga sig ner ett tag och titta upp mot trädkronorna. Blir snabbt påmind om att det ösregnade i natt så bara ett knä blev blött.
När vi så kommer fram dit där blåsipporna brukar samlas för vårparad ser vi att de har haft konkurrens. Vildsvinen har bökat om värre än vidrigt så några mängder finns det inte. Däremot syns de som klarat sig jättebra mot den nakan marken. Vildsvinen är inga kul djur. De gör sådana sår i mossor och marker. Kanske är de kul för jägare men jag klarar mig utan.

Long time no see

Nu har vi i princip tömt vårt boende i Skåne. Inte riktigt eftersom halva svinstallet fortfarande rymmer delar av våra liv. FÖRFÄRLIGT så många saker som vi samlat på oss. Verkligen ofattbart. Önskar bli antikonsumtionist. Utmaning som heter duga. Nu har jag huset fullt av flyttlådor, säckar, möbler som inte har någon given plats. Förhoppningen är att jag åtminstone kan tömma köket på gamla prylarna (som redan en gång sorterats ut) för att ge plats åt det mer färgglada.
Sen har jag för avsikt att ta en lång och skön promenad med min egen Sancho Pancha (dvs hunden Skrållan). Även här i Uppland har våren gjort sitt intåg. Borta är nu all snö åtminstone nästan. Blåsippor, tussilago, snödroppar, krokus och scilla lyser upp med sina sköna blommor. Vintergäcken har redan gjort sitt. Verkligen skönt bör lantbruken att vi inte haft någon tjäle så att vi sluppit stora översvämningar åtminstone fram till nu.
Om du vet någon som behöver sommarbete har vi beslutat att hyra ut våra beten till ett antal hästar som behöver njuta av det kuperade Roslagslandskapet med sina enebackar och forntida lämningar.


RSS 2.0