Valborg och Första Maj

Vi hade en del att stöka med innan vi skulle börja resan hem till Södra Åby. Våra kunder hade önskemål om småbalar för avhämtning när Brian är hemma och hälsar på. Det går så bra att pressa och plasta in småbalarna med hösilage. Vi fick ett litet driftsstopp vilket man säkert ska förvänta sig när maskinerna har några år på nacken. Vad värre var var att den självöppnande grinden hade gått sönder. Men tack vare att öppningsmekanismen bygger på en gammal vindrutetorkarmotor från en Volvo Duett gick det att laga. Tänk om det varit digitalt och elektroniskt... Något försenad avresa men än ingen "ko på isen". Vi hann inom svärföräldrarna för att kolla in deras boende i Vallentuna Centrum. Ljus och luftig lägenhet med en trevlig balkong med kvällssol.
Närmar oss Stockholm och då går det upp för oss att Valborgsmässoafton naturligtvis är en helg när vi förflyttar oss. Till landet, vänner och små minisemestrar. Alltså långsamt fram de första 8 milen. Sen stor poliskontroll i Sörmland. Vilken fick oss att dra ner på farten. När vi kom till Markaryd och avfarten till Hässleholm konfererade vi med Thomas om vilken väg som går snabbast. Motorväg till Lund eller den många gånger vackrare vägen ner över Hässleholm. Thomas rekommenderade motorväg men sa också att Hässleholmsvägen var 5 mil närmre. Sagt och gjort. Vi svängde av bara för att ganska snart hamna bakom  en husvagn... I Bjärnum beslöt vi att köra över Röke och Västra Torup. Och nu snackar vi om fantatisk väg i en förtrollande natur. Bara för att återigen få bekräftat att genväg är senväg...
En timme försenade anlände vi till Åkesholm. Kvällen var mysig tillsammans med deras glada grannar. När man har trevligt blir det svårt att bryta upp i vettig tid.
Så igår förmiddag var vi hemma i Skåne igen. Rapsen har börjat blomma, det blir intensivare i färg och doft för varje dag. Här hemma var gräsmattorna nyklippta. Körsbärsträden blommar för fullt och även mina utekrukor för omväxlings skull.
I dag blir det fix  på tomt och i huset inför försäljningen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

vilket fantastiskt bra foto!!!! och som vanligt mycket spannande o berikande att lasa dina rader!kram Lotta

2009-05-04 @ 17:46:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0