Vi städar och fejar

Tänk så fint det är när grusgångångar och gårdsplaner är krattade. Härligt med vår trotjänare "Grålle". Han gör fortfarnade nytta. Ser från mitt fönster den skira grönskan och det oklippta gräset. När nu regnet kommit har också gräset börjat växa i rekordfart. Hoppas det blir uppehåll någon gång under dagen. Det förhöjer prydligheten ytterligare.
Bakom staketet på bilden döljer sig den pyttelilla dammen. Trädet som står i ensamt majestät är ett valnötsträd. Underbara nötter som vi slåss med svartfåglarna om på hösten. Det bland annat lär jag sakna uppe i Samojedien (Lantmästarnamn på delar av Sverige som inte är Skåne!).


På Orkesta-Lundby söker sig hästarna i lösdriften till myggfångaren även om det i nuläget varit ett fåtal i fångstfällan. I dag ska Brian starta upp gödselspridaren. Flera års gödsel ligger i limpor och väntar på att köras ut. Sen ska vi fröa in nya vallar. Ska också så en del ärt. Ska bli spännande se om det går att odla överhuvudtaget med tanke på alla vildsvin. När jag är ute och går i skogen ser man deras framfart mest överallt. Undrar just hur många de är och om de tänkt bosätta sig permanent.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0