Vedugnsbakad pizza

I går eftermiddag när jag kom hem efter ett möte i stan rök det stora rökpuffar ur Tovas skorsten. Trots att solen sken och värmde! Det bådade gott.





Inne hos Tova var de redan i full gång. Massor av pizzadeg hade de satt och skurit, hackat och skivat diverse tänkbara ingredienser. Nu var det bara väntan på att ugnen skulle bli tillräckligt varm.




Så fint brann det inne i bakugnen. Ni kan inte ana vilken sagolikt god smak det blev på pizzorna. Tina och Tova hade många olika kombinationer på sina pizzor. Även de som kom för att smaka och titta på fick tillfälle att själva designa sin pizza.



Tina hade med sig fina bakspadar som vi försökte att flytta pizzorna med. Tova försökte men det var lättare sagt än gjort. Som vanligt kräver ett hantverkskunnande mångårig erfarenhet...




Här Tina bland pytsar och skålar framför bakbordet som hon släpat med till Tovas.




Inte nog med att vi invaderade Tovas kök vi lät henne klyva all ved så att det skulle brinna bättre och bli finare glöd. Såg ut som om Tova tränat på att hugga ved förr. Bra tös reder sig själv...








Här ser vi några av de nöjda gästerna. Det är Tovas pappa Roger och hans fru Yvonne. Pizzorna var små konstverk vart och ett för sig. Smaken som sagt sagolik.





De sista som kom och smakade var Titti och Tobbe som har sina hästar hos oss. De blev eld och lågor. Tyckte att vi skulle satsa på pizzarestaurang på fredagar och lördagar. Tova har låtit meddela att hon är intresserad av att medverka till tunnbrödsbakning. Vi hoppas.















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0